VillaMusicRights is hét alternatief voor Buma/Stemra. Zakelijke gebruikers, zoals winkels, horecabedrijven en omroepen, sluiten een licentie bij ons af tegen een duidelijk tarief. Songwriters of componisten houden al hun rechten zelf in handen en beheren deze via onze website.

> Lees verder 


BEN JE ONDERNEMER?

1. Luister naar muziek
2. Selecteer muziek
3. Schaf licentie aan

 

Inloggen Aanmelden Informatie


BEN JE COMPONIST?
1. Upload je muziek
2. Bepaal het tarief (licentie)
3. Bepaal de periode (licentie)

Inloggen Aanmelden Informatie


Like us op onze Facebook pagina

Over ons

Wat doet VillaMusicRights?

 

VillaMusicRights faciliteert het contact tussen muziekauteurs en gebruikers. Via de database van VillaMusicRights stellen componisten en tekstdichters hun werk beschikbaar. Zakelijke gebruikers schaffen tegen een kleine vergoeding een licentie aan.

 

VillaMusicRights adviseert over licenties en tarieven. Aanmelden bij VillaMusicRights is altijd gratis, zowel voor componisten als gebruikers. Componisten verklaren te beschikken over alle rechten en gebruikers verklaren dat zij de werken niet zullen gebruiken voor andere doeleinden dan waar toestemming voor gegeven is. Het betalingsverkeer tussen zakelijke gebruikers en auteurs verloopt via VillaMusicRights, dat een percentage ontvangt als vergoeding voor etalage-, advies- en transactiekosten.

 

Wie zijn wij?

 

VillaMusicRights is een Nederlands bedrijf, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 27314371 en heeft als BTW-nummer 819086642B01. Oprichters en directeuren van VillaMusicRights zijn de juristen Koos Kalkman en Jan Smits. Zij hebben respectievelijk ervaring in het auteursrecht en in het recht van de techniek. Koos Kalkman is componist en muzikant en was 10 jaar lid van Buma/Stemra.

 

Waarom doen wij dit?

 

Alleen Nederland telt al zo’n half miljoen actieve muzikanten. De meeste van hen maken muziek voor hun plezier, maar als je dit plezier met anderen wilt delen heb je al snel met een zakelijke kant te maken.

 

Die zakelijke kant gaat verder dan het regelen van optredens, het bouwen van een website of het laten maken van T-shirts. Schrijf je zelf muziek, dan heb je ook te maken met auteursrecht. Auteursrecht krijg je automatisch over alles wat je schrijft. Daar hoef je niets voor te doen. Wel is het belangrijk je auteursrecht te beheren.

 

Om je auteursrecht te beheren kun je je werk aanmelden bij een collectieve beheersorganisatie, zoals Buma/Stemra. Componisten betalen contributie en melden hun werk aan via een stortvloed aan formulieren. Zakelijke gebruikers betalen onduidelijke en hoge tarieven voor het gebruik van muziek. Het grootste deel van dat geld komt terecht bij een zeer klein percentage van de muzikanten.

 

VillaMusicRights vindt dat het ook anders kan. Steeds meer artiesten nemen het heft in eigen hand. Ze brengen hun muziek uit in eigen beheer en distribueren deze via internet. Ook hun auteursrecht kunnen ze zelf beheren. VillaMusicRights helpt ze daarbij. 

 

> Persberichten