VillaMusicRights is hét alternatief voor Buma/Stemra. Zakelijke gebruikers, zoals winkels, horecabedrijven en omroepen, sluiten een licentie bij ons af tegen een duidelijk tarief. Songwriters of componisten houden al hun rechten zelf in handen en beheren deze via onze website.

> Lees verder 


BEN JE ONDERNEMER?

1. Luister naar muziek
2. Selecteer muziek
3. Schaf licentie aan

 

Inloggen Aanmelden Informatie


BEN JE COMPONIST?
1. Upload je muziek
2. Bepaal het tarief (licentie)
3. Bepaal de periode (licentie)

Inloggen Aanmelden Informatie


Like us op onze Facebook pagina

Info voor componisten

 

De voordelen op een rijtje

 

  • Bij VillaMusicRights beheer je je eigen rechten. Je bent en blijft de baas over je eigen liedjes
  • VillaMusicRights helpt je met het opstellen en beheren van licenties
  • VillaMusicRights etaleert jouw muziek en bemiddelt bij verkoop
  • Je bepaalt zelf de prijs en de periode
  • Snelle betaling
  • Geen enorme stapel formulieren. Geen gedoe
  • Aanmelden is gratis. 

 

Hoe krijg ik auteursrecht?

 

Alleen Nederland al telt zo'n half miljoen actieve muzikanten. De meeste van hen maken muziek voor hun plezier, maar als je dit plezier met anderen wilt delen heb je al snel met een zakelijke kant te maken.

 

Die zakelijke kant gaat verder dan het regelen van optredens, het bouwen van een website of het laten maken van T-shirts. Schrijf je zelf je muziek, dan heb je ook te maken met auteursrecht. Auteursrecht krijg je automatisch over alles dat je schrijft. Daar hoef je niets voor te doen. Wel is het belangrijk je auteursrecht te beheren.

 

 

VillaMusicRights: Jouw muziek, jouw rechten

 

Om je auteursrecht te beheren kun je je werk aanmelden bij een collectieve beheersorganisatie, zoals Buma/Stemra. Componisten betalen contributie en melden hun werk aan via een stortvloed aan formulieren. Zakelijke gebruikers betalen onduidelijke en hoge tarieven voor het gebruik van muziek. Het grootste deel van dat geld komt terecht bij een zeer klein percentage van de muzikanten.

 

VillaMusicRights vindt dat het ook anders kan. Steeds meer artiesten nemen het heft in eigen hand. Ze brengen hun muziek uit in eigen beheer en distribueren deze via internet. Ook hun auteursrecht kunnen ze zelf beheren. VillaMusicRights helpt ze daarbij.

 

> Wat doet VillaMusicRights?

> Wat zijn de kosten om lid te worden van...

> Veelgestelde vragen