VillaMusicRights is hét alternatief voor Buma/Stemra. Zakelijke gebruikers, zoals winkels, horecabedrijven en omroepen, sluiten een licentie bij ons af tegen een duidelijk tarief. Songwriters of componisten houden al hun rechten zelf in handen en beheren deze via onze website.

> Lees verder 


BEN JE ONDERNEMER?

1. Luister naar muziek
2. Selecteer muziek
3. Schaf licentie aan

 

Inloggen Aanmelden Informatie


BEN JE COMPONIST?
1. Upload je muziek
2. Bepaal het tarief (licentie)
3. Bepaal de periode (licentie)

Inloggen Aanmelden Informatie


Like us op onze Facebook pagina

Wat doet VillaMusicRights?

VillaMusicRights faciliteert het contact tussen muziekauteurs en gebruikers. Via de database van VillaMusicRights stellen componisten en tekstdichters hun werk beschikbaar. Zakelijke gebruikers schaffen tegen een kleine vergoeding een licentie aan. Als componist bepaal je zélf de prijs en de termijn van die licentie.

 

VillaMusicRights adviseert over licenties en tarieven. Aanmelden bij VillaMusicRights is altijd gratis, zowel voor coomponisten als gebruikers. Componisten verklaren te beschikken over alle rechten en gebruikers verklaren dat zij de werken niet zullen gebruiken voor andere doeleinden dan waar toestemming voor gegeven is. Het betalingsverkeer tussen zakelijke gebruikers en auteurs verloopt via VillaMusicRights, dat een percentage ontvangt als vergoeding voor etalage-, advies- en transactiekosten.