VillaMusicRights is hét alternatief voor Buma/Stemra. Zakelijke gebruikers, zoals winkels, horecabedrijven en omroepen, sluiten een licentie bij ons af tegen een duidelijk tarief. Songwriters of componisten houden al hun rechten zelf in handen en beheren deze via onze website.

> Lees verder 


BEN JE ONDERNEMER?

1. Luister naar muziek
2. Selecteer muziek
3. Schaf licentie aan

 

Inloggen Aanmelden Informatie


BEN JE COMPONIST?
1. Upload je muziek
2. Bepaal het tarief (licentie)
3. Bepaal de periode (licentie)

Inloggen Aanmelden Informatie


Like us op onze Facebook pagina

Welkom bij VillaMusicRights

Zakelijke gebruikers

Voor zakelijke gebruikers van muziek biedt VillaMusicRights een makkelijke oplossing. Of het nu gaat om een winkel, horecabedrijf of een omroep: ons muziekaanbod is altijd voordeliger dan een licentie bij Buma/Stemra en Sena.
> Meer informatie voor ondernemers

 

Componisten of songwriters

Ben je muzikant en schrijf je je eigen muziek? Het auteursrecht op je liedjes krijg je vanzelf, maar het is wel belangrijk je rechten te beheren. Dit kan eenvoudig via deze website: maak een account aan, upload je werk en bepaal zelf tegen welke prijs en termijn je je werk ter beschikking stelt.
> Meer informatie voor componisten

 

Muzieknieuws

VillaMusicRights houdt je graag op de hoogte van het laatste muzieknieuws. Via Twitter houden we je continu op de hoogte. Op onze Facebook-pagina en via de nieuwspagina op deze website vind je achtergronden, verfrissende blogs, grappige muziekfilmpjes, winacties en meer. Ook kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief.
> Naar de nieuwspagina 

 

HEBBEN BOB DYLAN EN NEIL YOUNG RECHTEN WEGGEGEVEN?

Anders dan in verschillende media wordt gesuggereerd hebben Bob Dylan en Neil Young niet hun auteursrechten verkocht, maar enkele gebruiksrechten. Het auteursrecht geeft de maker het recht te bepalen wat er gebeurt met de muziek die hij of zij gecomponeerd heeft. Het gaat om de volgende rechten.

AUTEURSRECHT IS EEN RECHT VAN DE MAKER

Reactie VillaMusicRights op voorstel tot wijziging Auteurswet

PRIVACY PROTOCOL

Doeleinden verzameling persoonsgegevens

VMR verwerkt persoonsgegevens van componisten en zakelijke gebruikers voor het beheren van de (financiële) administratie. Daartoe behoren telefoonnummers, adresgegevens, betaalgegevens en e-mailadressen.

STRATEGISCHE POSITIONERING MUZIEKPLATFORMS

Wanneer een onderneming de sfeer in de winkels positief wil beïnvloeden, wordt vaak als eerste gedacht aan achtergrondmuziek. De meeste ondernemers en salesmanagers van winkelketens zijn ervan overtuigd dat muziek een positieve invloed heeft op de sfeer en gemoedstoestand van de klant en werknemers. Er is echter geen overeenstemming over de invloed van muziek op omzet of winst. Toch zetten winkels en winkelketens vol in op muziek en geurfaciliteiten, omdat zij wel overtuigd zijn van de positieve effecten van achtergrondmuziek.

De invloed van muziek in winkels

Achtergrondmuziek wordt vaak geselecteerd op basis van de smaak van managers of personeel. Er wordt te weinig aandacht besteed aan de selectie van de muziek. Dat terwijl muziek, vooral wanneer die past bij de winkel, een grote positieve invloed heeft op de klanten en hun winkelgedrag.

Nieuw: Omroepuitzondering

Tot voor kort gaven componisten een algemene toestemming om hun muziekwerken voor een bepaald bedrag en een bepaalde periode te gebruiken. Er is sinds kort ook de mogelijkheid dat zij een uitzondering maken voor omroepdoeleinden.

BLOG: Wat is plagiaat? (2)

25 februari 2015. De vorige keer schreef ik iets over de vraag wat plagiaat is en gaf daarbij enkele voorbeelden.

BLOG: Wat is plagiaat?

27 november 2014 - Blurred Lines was een grote hit voor Robin Thicke en Pharrell Williams. Misschien dachten zij te kunnen gaan rentenieren van de opbrengsten. Dat valt tegen: de kinderen van Marvin Gaye beweren dat zij plagiaat hebben gepleegd en kregen daarin van een rechter gelijk. Zij vinden dat Blurred Lines erg lijkt op het nummer Got To Give Up van hun vader.

BLOG: Hervorming auteursrecht

13 november 2014 - Het kabinet gaat het auteursrecht nog niet hervormen. Nederland wil eerst initiatieven uit Europa afwachten. Dat zei staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie onlangs in de Tweede Kamer.

Componisten en auteursrecht: hoe zit het nou?

6 november 2014 - Schrijf je als muzikant je eigen muziek, maar weet je niet wat je moet doen om het auteursrecht daarop te krijgen? In dit handige overzicht zie je wat de mogelijkheden zijn!

BLOG: Wie heeft nou het auteursrecht op het luchtalarm?

3 november 2014 - Iedere eerste maandag van de maand worden wij om 12.00 uur weer vergast op loeiende sirenes. Het gaat hier om een test van het luchtalarm dat bedoeld is als waarschuwing voor dreigend gevaar of een ramp. Laatst vroeg iemand mij of er sprake is van auteursrecht op dit geluid. Wij moeten dan een aantal dingen nagaan.